Shima geëmotioneerd door reclamevliegtuigjes vlak voor kort geding

RTL Boulevard
maandag 19 juli 2021

Shima Kaes, de ex-verloofde van Johnny de Mol, voelt zich gesterkt in het aanstaande kort geding tegen de Staat door steun uit onverwachte hoek. Zondag vlogen er twee reclamevliegtuigjes over het land met de tekst "Support Shima Kaes and Aachboun on 21-7 against Johnny and John de Mol".

"Ik werd vanochtend super emotioneel wakker omdat ik overweldigd ben door de steun die ik gisteren kreeg", schrijft Kaes maandag op Instagram. "Ik ben echt sprakeloos."

Woensdag vindt in Den Haag het kort geding plaats die Kaes en haar juridisch adviseur Karim Aachboun hebben aangespannen. Ze vragen een "onafhankelijke beoordeling" van haar aangifte tegen haar ex Johnny de Mol en willen dat een andere arrondissement dan het Openbaar Ministerie in Amsterdam zich over de zaak buigt.

De Mol en Kaes hadden tussen 2014 en 2015 een relatie. Er zouden volgens Kaes meerdere geweldsincidenten hebben plaatsgevonden tussen de twee in Amsterdam, Mexico en op Ibiza. Eind 2020 deed Kaes aangifte tegen haar ex-verloofde voor poging tot mishandeling en doodslag. Daarop deden Johnny de Mol en zijn vader John de Mol aangifte tegen Kaes en haar adviseur voor poging tot afdreiging waarop weer een aangifte van Aachboun volgde tegen John en Johnny de Mol wegens het doen van een valse aangifte.

De drie aangiftes liggen nu bij de officier van justitie in Amsterdam. Aachboun vindt dat de zaken overlappen, waardoor de officier niet onafhankelijk over de eerste aangifte van Kaes zou kunnen oordelen.